Verpakkingsemmers

Ben je op zoek naar een geschikte verpakkingsemmer? Bij Dijkstra Plastics vind je een ruim aanbod. Zo vind je hier een ronde, vierkante en rechthoekige verpakkingsemmer in het wit, gekleurd en transparant. De verpakkingsemmer is een veelzijdige verpakking waar je verscheidene producten in kwijt kan. Zo is een verpakkingsemmer toepasbaar in sectoren als food, verf en bouw, pet food, tuin- en meststoffen, chemie en farmacie. Kijk voor de mogelijkheden snel verder op deze pagina.

Onze verpakkingsemmer is vervaardigd uit gerecycled kunststof (PCR) of polypropyleen. Polypropyleen is fysiologisch onschadelijk.

Het materiaal van de verpakkingsemmer

Dit maakt een verpakkingsemmer van polypropyleen uitermate geschikt voor de food sectoren. Een verpakkingsemmer gemaakt van gerecycled kunststof (PCR) is daarentegen niet geschikt voor het verpakken van voedingsmiddelen. Wel kan deze goed worden ingezet in de andere sectoren. Kunststof is lichter dan verpakkingsmateriaal zoals glas of blik. Bovendien reduceert het de transportkosten door het lage gewicht. Ook de stevigheid van het materiaal is bij het transport een groot voordeel.

Ontdek Duurzaam Dijkstra

De ontwikkeling en toepassing van nieuwe productietechnieken en efficiënte productieprocessen leiden tot steeds minder energieverbruik. Tot in detail zijn de processen geoptimaliseerd en worden nieuwe kansen benut. Zo realiseren wij bij investeringen in nieuwe spuitgietmachines steeds belangrijke verbeteringen op het gebied van energieverbruik.

In het kader van duurzaamheid zetten wij maximaal in op het gebruik van gerecyclede grondstoffen. PCR (Post Consumer Recycled) is gerecycled polypropyleen dat gemaakt is van gebruikt kunststof verpakkingsmateriaal van consumenten en grootverbruikers en dat via ophaal- en inzamelingssystemen is verzameld. Na deze inzameling wordt middels sorteren, scheiden en wassen deze stroom bij recyclingbedrijven verder verwerkt tot polypropyleen granulaat. Dat granulaat kunnen wij weer inzetten in onze productieprocessen. Daarnaast gaan wij verspilling in onze eigen fabriek tegen. Een uitgekiend productontwerp voor elke toepassing ligt hieraan ten grondslag. Maar ook een productieproces met minimaal materiaal-uitval, dat weer voor 100% wordt gerecycled. Dit geeft de zekerheid dat voor elk product geen materiaal wordt verspild.

Wij hebben de doelstelling om in 2021 20% van onze gebruikte grondstoffen uit PCR te laten bestaan. In 2025 moet dat aandeel tot minimaal 35% zijn gegroeid.

Door efficiënte productieprocessen, efficiënte logistiek en het gebruik van gerecyclede grondstoffen verminderen wij de hoeveelheid CO2 bij elk geleverd product. Ook optimale verpakkingen, gebruik van retoursystemen en transport met maximale belading dragen hier aan bij. Heel sprekend is het gebruik van onze extra lange vrachtwagens (LZV’s). Maatregelen die stuk voor stuk bijdragen aan een zeer efficiënte logistiek en dus CO2 vermindering.


Verpakkingsemmer naar wens

Kan jij momenteel niet de juiste verpakkingsemmer vinden binnen ons assortiment of twijfel je tussen verschillende varianten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag mee over de mogelijkheden. Ook wanneer het gaat om maatwerk of het personaliseren van een verpakking. Wij bieden tal van mogelijkheden bij het personaliseren van je verpakking, zodat deze feilloos aansluit bij de uitstraling van jouw merk en bedrijf. Van kleine variaties tot volledig maatwerk, alles is mogelijk. Denk bijvoorbeeld aan de kleur, een bedrukking of het hengsel van de verpakkingsemmer. Samen gaan we op zoek naar de beste oplossing. Ook wanneer je tegen een probleem aanloopt bij het verpakken of vervoeren van je producten.Verpakkingsemmer van Dijkstra Plastics

Als familiebedrijf met bijna 50 jaar ervaring, veel kennis en een actief passievol team, zorgen wij ervoor dat jij met onze verpakkingsemmers de perfecte oplossing hebt voor jouw verpakkingsbehoefte. Onze bedrijfscultuur typeert zich door klantvriendelijkheid, snelheid en servicegerichtheid. Vanuit twee productielocaties in Nederland leveren wij duurzame verpakkingsoplossingen voor tal van toepassingen. Daarvoor gebruiken wij innovatieve methoden en hoogwaardige 100% recyclebare kunststofproducten. Hoge betrokkenheid zorgt ervoor dat wij onze klanten en de ketens waarin zij opereren, door en door kennen. Dit alles maakt van Dijkstra Plastics een betrouwbare partner voor een verpakkingsemmer. Heb jij ook een verpakkingsemmer nodig voor jouw producten? Neem gerust contact met ons op.

Nieuws 12-05-2021

In Trouw: Circulaire economie

Met trots staan we in een uitgave van Circulaire Economie van Trouw. Niet alleen staat ons bedrijf in de schijnwerper maar ook onze emmer!

Nieuws 12-05-2021

Dijkstra Plastics sluit zich aan bij initiatief Plastic Pact

Bij Dijkstra Plastics verwerken wij al vele decennia kunststoffen en dan met name polypropyleen (PP). Op basis van deze ervaringen weten wij dat kunststoffen een verzameling zijn van sterke, lichte, flexibele en makkelijk toepasbare materialen.

Nieuws 12-05-2021

Iedere dag werken aan duurzaamheid

Sinds 1977 is Dijkstra Plastics gespecialiseerd in het maken van verpakkingsemmers. Tot op de dag van vandaag is het een familiebedrijf, waar oplossingsgericht denken en betrouwbaarheid naar de klanten toe centraal staan.

Nieuws 12-05-2021

Herbruikbare verpakkingsemmer met klapdeksel

Met de lancering van onze nieuwe kerstfilm “What a year” zetten we ook graag één van de verpakkingen uit deze film in de spotlight. De rechthoekige verpakkingsemmer genaamd 17 GL RH is meerdere keren te zien. Deze emmer is verkrijgbaar met een gewone deksel maar kan ook voorzien worden van een zogenaamd klapdeksel. Hiermee kan een deel van de deksel worden opengeklapt. Bekijk de kerstfilm hier of lees hieronder meer over deze verpakking.

Nieuws 12-05-2021

Facelift voor kantoorpand Almelo

De afgelopen jaren stond het HK Plastics logo nog op de gevel in Almelo. In de afgelopen weken is er veel werk verzet om het kantoorpand van Almelo een facelift te geven waardoor er nu, mooi verlicht, het Dijkstra Plastics Logo met trots in gepaste kleuren te zien is.

Meer nieuws
Advies nodig

Specifieke wensen over formaat, eigenschappen, kleur of vorm?

ADVIES NODIG

Neem contact met ons op!

Laat ons je adviseren!