Mijn naam is Job en ik ben derdejaars student werktuigbouwkunde aan het Windesheim Zwolle en loop sinds februari stage bij Dijkstra Plastics. Ik ben 22 jaar en woonachtig in Ambt Delden. Tijdens mijn opleiding kreeg ik interesse in de kunststofindustrie. Door te googelen naar een geschikt bedrijf kwam ik bij Dijkstra Plastics terecht. Binnen Dijkstra houd ik me bezig met onderzoek naar de mogelijkheden omtrent PCR. PCR staat voor post consumer recycling, dit wil zeggen dat het materiaal van de grondstof al gebruikt is door de consument en opnieuw gebruikt wordt voor de productie. Het is een interessant en breed onderzoek naar duurzame grondstof voor de toekomst.

Ik hoop mijn onderzoek/stage, hopelijk met een voldoende, in juni af te ronden. Ik heb daarna nog een studiejaar te gaan. Het laatste jaar staat in het teken van nogmaals stagelopen en afstuderen.
Daarna hoop ik aan het werk te kunnen maar ik weet nog niet precies wat ik zou willen. Wel is mij duidelijk dat de kunststofverwerkende industrie zeker een vakgebied is waar ik affiniteit mee heb. Ik zou daarom ook aan andere studenten die meer gericht zijn op techniek aanraden om zich ook eens in de kunststof te verdiepen. Kunststof is namelijk nog een relatief jong materiaal en de industrie zit nog bomvol mogelijkheden. Of ik mijn opleiding aan zou raden ? Ja, het is een erg brede opleiding waarbij je kennis maakt met de verschillende takken binnen de techniek.

Naast mijn studie en stage maak ik graag tijd voor hobby’s en andere bezigheden. Zo voetbal ik twee keer in de week bij VV Bentelo en drum ik bij de band Blueshoes. Daarnaast ben ik lid van de raad van Elf en bestuurslid van de Paasparty. Ik verveel me dan normaal ook zeker niet. Helaas is er nu niet veel mogelijk maar elk nadeel heeft z’n voordeel..…want nu heb ik meer tijd voor mijn studie. 🙂


Nieuws 05-08-2021

In Mould Labelling (IML)

Dijkstra Plastics is een van de grootste producenten van verpakkingsemmers en samen met onze labelpartners kunnen we het overgrote deel van ons assortiment voorzien van In Mould Label printing.

Nieuws 29-07-2021

PCR: 100% Gerecycled kunststof

Dijkstra Plastics innoveert en investeert al vanaf het begin van de onderneming in duurzame producten en duurzame processen. Wij zijn ons zeer bewust van onze grote verantwoordelijkheid voor het in de markt brengen van kunststof verpakkingsproducten.

Nieuws 22-07-2021

Uitleg spuitgietproces

Met een assortiment van 0,3 tot 61 liter verpakkingen bieden wij een breed scala aan verpakkingen in diverse vormen zoals rond, rechthoekig en vierkant. Naast deze standaardoplossingen bieden wij ook oplossingen op maat.

Whitepaper 23-06-2021

Whitepaper: Traceerbaarheid

Naast dat traceerbaarheid in de voedingsindustrie verplicht is, is het ook in andere productieketens van belang om te volgen waar grondstoffen vandaan komen. Dit geldt zeker ook voor onze verpakkingsemmers.

27-05-2021

Duurzame Alfix-verpakkingen

Sinds het jaar 2000 is Alfix, producent van onder andere tegellijmen, proactief bezig om zijn impact op het milieu voor zowel productie als hun producten te minimaliseren. Maar ook de verpakkingen waarin de producten verpakt worden moeten volgens het bedrijf in Kolding duurzaam zijn.

08-04-2021

Nieuwe werkkracht: Zuinigere spuitgietmachine

Vorige week hebben wij onze nieuwe BMB-spuitgietmachine mogen verwelkomen in ons machinepark. Na het assembleren en voorbereiden in Italië wordt alles nu gereed gemaakt ter versterking en het moderniseren van ons huidige machinepark in Haaksbergen.

Nieuws 19-03-2021

Wederom BRC AA Status toegekend

Tijdens de recente audit is conform de BRC Packaging standaard geauditeerd en is de hoogst haalbare AA-status voor beide locaties wederom toegekend. Vol trots delen we ook graag dit nieuws en kunnen niet wachten tot de omstandigheden weer toestaan bezoekers te ontvangen in onze prachtige fabrieken.

Events 03-03-2021

Dag 5: De toekomst van verpakken

We weten allemaal dat drastische maatregelen nodig zijn door de klimaatproblemen in de wereld. Over 30 jaar gebruiken we geen ruwe olie meer als basis voor plastic verpakking. Remy gaan ons meer vertellen over de toekomst van de verpakkingsindustrie.

Events 02-03-2021

Dag 4: Eindeloze mogelijkheden met In-Mould Labelling

Vandaag vertelt Joram ons meer over In-Mould Labelling (IML). Waar staat IML voor, hoe wordt het gemaakt en wat zijn de oplossingen binnen IML?

Meer nieuws