Mijn naam is Job en ik ben derdejaars student werktuigbouwkunde aan het Windesheim Zwolle en loop sinds februari stage bij Dijkstra Plastics. Ik ben 22 jaar en woonachtig in Ambt Delden. Tijdens mijn opleiding kreeg ik interesse in de kunststofindustrie. Door te googelen naar een geschikt bedrijf kwam ik bij Dijkstra Plastics terecht. Binnen Dijkstra houd ik me bezig met onderzoek naar de mogelijkheden omtrent PCR. PCR staat voor post consumer recycling, dit wil zeggen dat het materiaal van de grondstof al gebruikt is door de consument en opnieuw gebruikt wordt voor de productie. Het is een interessant en breed onderzoek naar duurzame grondstof voor de toekomst.

Ik hoop mijn onderzoek/stage, hopelijk met een voldoende, in juni af te ronden. Ik heb daarna nog een studiejaar te gaan. Het laatste jaar staat in het teken van nogmaals stagelopen en afstuderen.
Daarna hoop ik aan het werk te kunnen maar ik weet nog niet precies wat ik zou willen. Wel is mij duidelijk dat de kunststofverwerkende industrie zeker een vakgebied is waar ik affiniteit mee heb. Ik zou daarom ook aan andere studenten die meer gericht zijn op techniek aanraden om zich ook eens in de kunststof te verdiepen. Kunststof is namelijk nog een relatief jong materiaal en de industrie zit nog bomvol mogelijkheden. Of ik mijn opleiding aan zou raden ? Ja, het is een erg brede opleiding waarbij je kennis maakt met de verschillende takken binnen de techniek.

Naast mijn studie en stage maak ik graag tijd voor hobby’s en andere bezigheden. Zo voetbal ik twee keer in de week bij VV Bentelo en drum ik bij de band Blueshoes. Daarnaast ben ik lid van de raad van Elf en bestuurslid van de Paasparty. Ik verveel me dan normaal ook zeker niet. Helaas is er nu niet veel mogelijk maar elk nadeel heeft z’n voordeel..…want nu heb ik meer tijd voor mijn studie. 🙂


Nieuws 05-11-2020

Tweede coronagolf

Inmiddels merken we, zowel in Nederland als verder in Europa, dat het Corona virus weer meer grip krijgt op de samenleving. Ook binnen Dijkstra Plastics zijn we hier actief mee bezig om ons personeel zo veilig mogelijk te houden. Hierdoor zorgen we ook dat de dagelijkse werkzaamheden door kunnen gaan. Ook in ons productassortiment worden stappen gemaakt en kunnen we in meer toepassingen oplossingen bieden.

Nieuws 15-10-2020

Facelift voor kantoorpand Almelo

De afgelopen jaren stond het HK Plastics logo nog op de gevel in Almelo. In de afgelopen weken is er veel werk verzet om het kantoorpand van Almelo een facelift te geven waardoor er nu, mooi verlicht, het Dijkstra Plastics Logo met trots in gepaste kleuren te zien is.

Case 06-08-2020

De gistemmer van de Brouwbroeders!

In de 5 liter emmer zitten alle ingrediënten en materialen verpakt waarmee je 5 liter bier kunt brouwen. Tevens wordt de emmer gebruikt als gistemmer in het brouwproces. Waar een emmer wel niet allemaal goed voor kan zijn!

Blog 28-05-2020

Dag van de Stagiair: onze topper Anouk!

Op Dinsdag 26 mei is het de Dag van de Stagiair en daarom zetten wij deze week onze stagiaires in het zonnetje! In een blog vertellen onze toppers wat ze op dit moment doen en wat hun toekomstdromen zijn. Vandaag vertelt onze Anouk haar verhaal over stage lopen in de logistiek, een stoere vrouw in een mannenwereldje!

Blog 26-05-2020

Dag van de stagiair: onze topper Job!

Op Dinsdag 26 mei is het de Dag van de Stagiair en daarom zetten wij deze week onze stagiaires in het zonnetje! In een blog vertellen onze toppers wat ze op dit moment doen en wat hun toekomstdromen zijn. Vandaag vertelt Job zijn verhaal over zijn onderzoek naar duurzame grondstof voor de toekomst.

Blog 07-05-2020

Nieuwe werkkracht: BMB spuitgietmachine

Afgelopen week is er een nieuwe BMB spuitgietmachine geleverd! Na een lange reis uit Italië, waar de machine voor vertrek volledig is ontsmet, staat hij nu in Haaksbergen op zijn nieuwe plek.

Nieuws 08-04-2020

Oplossingen voor de wereld van vandaag

Met de recente ontwikkelingen op het gebied van het Corona virus wordt van eenieder maatregelen verwacht. Handen wassen, afstand houden en een hygiënische omgeving zijn kernpunten voor een gezonde wereld.

In ons productaanbod hebben wij de oplossingen die daarvoor gevraagd worden.

Nieuws 18-03-2020

Maatregelen rondom CoViD-19 virus

In de afgelopen weken is overal in de wereld het aantal besmettingen met het COVID-19 (Corona) virus sterk toegenomen. Dijkstra Plastics heeft zich voorbereid om de gevolgen van een uitbraak voor onze organisatie in kaart te brengen en waar mogelijk te beperken. Binnen de organisatie is een team ingericht om de ontwikkelingen dagelijks te volgen en concrete maatregelen te nemen.

Nieuws 02-03-2020

Nieuwe website: Dijkstra Plastics heeft besloten haar online aanwezigheid te vernieuwen en verder te intensiveren

Sinds de overname van HK Plastics in 2016 werden er twee websites in de lucht gehouden: zowel de Dijkstra Plastics website als de HK Plastics website. In eerste instantie was dat van belang om alle bezoekers op de goede manier te kunnen blijven ontvangen. Maar bij de verdere integratie van de twee ondernemingen is besloten om naar één website toe te werken.

Meer nieuws