Mijn naam is Job en ik ben derdejaars student werktuigbouwkunde aan het Windesheim Zwolle en loop sinds februari stage bij Dijkstra Plastics. Ik ben 22 jaar en woonachtig in Ambt Delden. Tijdens mijn opleiding kreeg ik interesse in de kunststofindustrie. Door te googelen naar een geschikt bedrijf kwam ik bij Dijkstra Plastics terecht. Binnen Dijkstra houd ik me bezig met onderzoek naar de mogelijkheden omtrent PCR. PCR staat voor post consumer recycling, dit wil zeggen dat het materiaal van de grondstof al gebruikt is door de consument en opnieuw gebruikt wordt voor de productie. Het is een interessant en breed onderzoek naar duurzame grondstof voor de toekomst.

Ik hoop mijn onderzoek/stage, hopelijk met een voldoende, in juni af te ronden. Ik heb daarna nog een studiejaar te gaan. Het laatste jaar staat in het teken van nogmaals stagelopen en afstuderen.
Daarna hoop ik aan het werk te kunnen maar ik weet nog niet precies wat ik zou willen. Wel is mij duidelijk dat de kunststofverwerkende industrie zeker een vakgebied is waar ik affiniteit mee heb. Ik zou daarom ook aan andere studenten die meer gericht zijn op techniek aanraden om zich ook eens in de kunststof te verdiepen. Kunststof is namelijk nog een relatief jong materiaal en de industrie zit nog bomvol mogelijkheden. Of ik mijn opleiding aan zou raden ? Ja, het is een erg brede opleiding waarbij je kennis maakt met de verschillende takken binnen de techniek.

Naast mijn studie en stage maak ik graag tijd voor hobby’s en andere bezigheden. Zo voetbal ik twee keer in de week bij VV Bentelo en drum ik bij de band Blueshoes. Daarnaast ben ik lid van de raad van Elf en bestuurslid van de Paasparty. Ik verveel me dan normaal ook zeker niet. Helaas is er nu niet veel mogelijk maar elk nadeel heeft z’n voordeel..…want nu heb ik meer tijd voor mijn studie. 🙂


Events 26-02-2021

Dag 2: Hoe maatwerk werkt

Marcel is Area Sales Manager bij Dijkstra Plastics en verteld over hoe maatwerk toepast wordt binnen ons bedrijf. De samenwerking met onze klant staat hierin centraal.

Events 25-02-2021

Dag 1: Bij Dijkstra Plastics

Lisa is opgegroeid binnen Dijkstra Plastics en verteld ons meer over hoe het bedrijf is begonnen, de cultuur en hoe het bedrijf is gegroeid in de afgelopen jaren. Zij start hiermee ons evenement. Kijk mee naar wat ze te vertellen heeft.

Nieuws 11-02-2021

In Trouw: Circulaire economie

Met trots staan we in een uitgave van Circulaire Economie van Trouw. Niet alleen staat ons bedrijf in de schijnwerper maar ook onze emmer!

Nieuws 05-02-2021

Overijsselse circulaire economie

Veolia Polymers, Dijkstra Plastics en Koninklijke Van Wijhe Verf halen de circulaire economie een stukje dichterbij met hun verfemmer van 100% gerecycled plastic. Met deze verfemmer laten ze zien dat circulariteit werkt: zo lang je het maar een kans geeft, én goed samenwerkt.

Nieuws 29-12-2020

Iedere dag werken aan duurzaamheid

Sinds 1977 is Dijkstra Plastics gespecialiseerd in het maken van verpakkingsemmers. Tot op de dag van vandaag is het een familiebedrijf, waar oplossingsgericht denken en betrouwbaarheid naar de klanten toe centraal staan.

Nieuws 11-12-2020

Herbruikbare verpakkingsemmer met klapdeksel

Met de lancering van onze nieuwe kerstfilm “What a year” zetten we ook graag één van de verpakkingen uit deze film in de spotlight. De rechthoekige verpakkingsemmer genaamd 17 GL RH is meerdere keren te zien. Deze emmer is verkrijgbaar met een gewone deksel maar kan ook voorzien worden van een zogenaamd klapdeksel. Hiermee kan een deel van de deksel worden opengeklapt. Bekijk de kerstfilm of lees hieronder meer over deze verpakking.

Nieuws 05-11-2020

Tweede coronagolf

Inmiddels merken we, zowel in Nederland als verder in Europa, dat het Corona virus weer meer grip krijgt op de samenleving. Ook binnen Dijkstra Plastics zijn we hier actief mee bezig om ons personeel zo veilig mogelijk te houden. Hierdoor zorgen we ook dat de dagelijkse werkzaamheden door kunnen gaan. Ook in ons productassortiment worden stappen gemaakt en kunnen we in meer toepassingen oplossingen bieden.

Nieuws 15-10-2020

Facelift voor kantoorpand Almelo

De afgelopen jaren stond het HK Plastics logo nog op de gevel in Almelo. In de afgelopen weken is er veel werk verzet om het kantoorpand van Almelo een facelift te geven waardoor er nu, mooi verlicht, het Dijkstra Plastics Logo met trots in gepaste kleuren te zien is.

Case 06-08-2020

De gistemmer van de Brouwbroeders!

In de 5 liter emmer zitten alle ingrediënten en materialen verpakt waarmee je 5 liter bier kunt brouwen. Tevens wordt de emmer gebruikt als gistemmer in het brouwproces. Waar een emmer wel niet allemaal goed voor kan zijn!

Meer nieuws