De brouwbroeders, Dirk en Eelke, begonnen als collega’s met een gedeelde interesse voor bier. Wat begon met een drankje na werktijd groeide al snel uit tot een zoektocht naar informatie over het zelf brouwen van bier. Aan de hand van de gevonden informatie zagen ze dat bierbrouwen een serieuze aangelegenheid is. Het is echter veel makkelijker dan vaak gedacht wordt.
Om goed bier te brouwen doorloop je een aantal stappen in het brouwproces. Die worden stap voor stap uitgelegd in het bierbrouw stappenplan. In de 5 liter emmer zitten alle ingrediënten en materialen verpakt waarmee je 5 liter bier kunt brouwen. Tevens wordt de emmer gebruikt als gistemmer in het brouwproces. Waar een emmer wel niet allemaal goed voor kan zijn!
BRCGS
BRCGS is een standaard voor voedselveiligheid. In de standaard worden de hygiëne en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct aan de Retailsector leveren beschreven. Hierbij kunt u ook denken aan verpakkingsmaterialen voor levensmiddelen.
FSSC 22000
Vanuit de Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV) is de FSSC 22000 Standaard in het leven geroepen. Als een voedingsgerichte variant van de ISO 22000 Standaardis dit certificeringsprogramma opgezet als een wereldwijde richtlijn in de voedselveiligheid en kwaliteit binnen diverse branches. Deze norm is gericht op de gehele productieketen en is daarmee bij uitstek geschikt voor een internationale harmonisatie, mede vanwege de erkenning door de GFSI. Naast connectie met ISO 22000 heeft de FSSC 22000 veel vergelijkingen met de HACCP criteria waardoor deze een goede variant is met het beste van beide werelden uit deze programma’s. Door het internationaal geaccepteerde karakter van de FSSC en de ketenbrede aanpak binnen dit certificeringsprogramma zien wij in deze norm een sterk voedselveiligheid managementsysteem.