“Als Deens familiebedrijf willen we actief deelnemen aan de groene transitie in de bouw. We geloven dat we een gedeelde verantwoordelijkheid hebben om de wereld in goede staat achter te laten voor toekomstige generaties.  Ons verpakkingsbeleid is een concreet voorbeeld waarin we al veel hebben gedaan en kunnen blijven investeren ”, zegt Anders Bertelsen Toft, directeur (CCO) van Alfix.

 

Gerecycled plastic

Alfix 1K Sealant wordt nu geleverd in mooie gerecyclede plastic emmers ten behoeve van het milieu. Het voormalige witte virgin plastic is vervangen door een gerecycelde soort met een lichtgrijze kleur. Deze kleur is mooi te zien aan de bovenrand van de emmer. Hiermee sluit de Alfix 1K Sealant-verpakking aan bij eerdere initiatieven van het bedrijf op het gebied van gerecycled plastic. Ook de emmers voor Alfix 2K Sealant, Alfix DuraPuds 800 SR (gevelpleister) en Alfix DuraDec 8000 SR (gevelverf) werden eerder al overgezet naar kunststof gemaakt van gerecycled afval.

“Plastics van gerecycled kunststofafval doet nauwelijks onder voor virgin (oftewel nieuw) plastic” aldus Remco Meijer, accountmanager bij Dijkstra Plastics. “Niet alleen zijn er steeds meer kleuren beschikbaar in het gerecyclede materiaal, maar ook de kwaliteit wordt hoger en meer constant.” Dijkstra Plastics geproduceerde in 2020 al 3 miljoen meer emmers uit gerecycled materiaal. “En de groei zet zich absoluut door, omwille van het milieu maar ook de technische ontwikkelingen die zich op dit vlak elkaar opvolgen.” vertelt Remco afsluitend. “Maar die ontwikkelingen zijn ook nodig om plastic de rol te laten vervullen die het kan hebben in de meer duurzame toekomst. Samen met Alfix en Deens verdeler Myhre Trading ondersteunen we graag dit soort groene transities.”

 

Gebaseerd op een artikel in building-supply.dk


27-05-2021

Duurzame Alfix-verpakkingen

Sinds het jaar 2000 is Alfix, producent van onder andere tegellijmen, proactief bezig om zijn impact op het milieu voor zowel productie als hun producten te minimaliseren. Maar ook de verpakkingen waarin de producten verpakt worden moeten volgens het bedrijf in Kolding duurzaam zijn.

08-04-2021

Nieuwe werkkracht: Zuinigere spuitgietmachine

Vorige week hebben wij onze nieuwe BMB-spuitgietmachine mogen verwelkomen in ons machinepark. Na het assembleren en voorbereiden in Italië wordt alles nu gereed gemaakt ter versterking en het moderniseren van ons huidige machinepark in Haaksbergen.

Nieuws 19-03-2021

Wederom BRC AA Status toegekend

Tijdens de recente audit is conform de BRC Packaging standaard geauditeerd en is de hoogst haalbare AA-status voor beide locaties wederom toegekend. Vol trots delen we ook graag dit nieuws en kunnen niet wachten tot de omstandigheden weer toestaan bezoekers te ontvangen in onze prachtige fabrieken.

Events 03-03-2021

Dag 5: De toekomst van verpakken

We weten allemaal dat drastische maatregelen nodig zijn door de klimaatproblemen in de wereld. Over 30 jaar gebruiken we geen ruwe olie meer als basis voor plastic verpakking. Remy gaan ons meer vertellen over de toekomst van de verpakkingsindustrie.

Events 02-03-2021

Dag 4: Eindeloze mogelijkheden met In-Mould Labelling

Vandaag vertelt Joram ons meer over In-Mould Labelling (IML). Waar staat IML voor, hoe wordt het gemaakt en wat zijn de oplossingen binnen IML?

Events 01-03-2021

Dag 3: Technologie voor 100% gerecycled verpakken

Dijkstra heeft een erg innovatie oplossing voor duurzaam verpakking in de non-food industrieën. Emmers gemaakt van 100% gerecycled afval! Erg interessant voor bedrijven die hun ecologische voetafdruk willen verlagen en onderdeel willen zijn van de duurzame missie.

Events 26-02-2021

Dag 2: Hoe maatwerk werkt

Marcel is Area Sales Manager bij Dijkstra Plastics en verteld over hoe maatwerk toepast wordt binnen ons bedrijf. De samenwerking met onze klant staat hierin centraal.

Events 25-02-2021

Dag 1: Bij Dijkstra Plastics

Lisa is opgegroeid binnen Dijkstra Plastics en verteld ons meer over hoe het bedrijf is begonnen, de cultuur en hoe het bedrijf is gegroeid in de afgelopen jaren. Zij start hiermee ons evenement. Kijk mee naar wat ze te vertellen heeft.

Nieuws 11-02-2021

In Trouw: Circulaire economie

Met trots staan we in een uitgave van Circulaire Economie van Trouw. Niet alleen staat ons bedrijf in de schijnwerper maar ook onze emmer!

Meer nieuws