“Als Deens familiebedrijf willen we actief deelnemen aan de groene transitie in de bouw. We geloven dat we een gedeelde verantwoordelijkheid hebben om de wereld in goede staat achter te laten voor toekomstige generaties.  Ons verpakkingsbeleid is een concreet voorbeeld waarin we al veel hebben gedaan en kunnen blijven investeren ”, zegt Anders Bertelsen Toft, directeur (CCO) van Alfix.

 

Gerecycled plastic

Alfix 1K Sealant wordt nu geleverd in mooie gerecyclede plastic emmers ten behoeve van het milieu. Het voormalige witte virgin plastic is vervangen door een gerecycelde soort met een lichtgrijze kleur. Deze kleur is mooi te zien aan de bovenrand van de emmer. Hiermee sluit de Alfix 1K Sealant-verpakking aan bij eerdere initiatieven van het bedrijf op het gebied van gerecycled plastic. Ook de emmers voor Alfix 2K Sealant, Alfix DuraPuds 800 SR (gevelpleister) en Alfix DuraDec 8000 SR (gevelverf) werden eerder al overgezet naar kunststof gemaakt van gerecycled afval.

“Plastics van gerecycled kunststofafval doet nauwelijks onder voor virgin (oftewel nieuw) plastic” aldus Remco Meijer, accountmanager bij Dijkstra Plastics. “Niet alleen zijn er steeds meer kleuren beschikbaar in het gerecyclede materiaal, maar ook de kwaliteit wordt hoger en meer constant.” Dijkstra Plastics geproduceerde in 2020 al 3 miljoen meer emmers uit gerecycled materiaal. “En de groei zet zich absoluut door, omwille van het milieu maar ook de technische ontwikkelingen die zich op dit vlak elkaar opvolgen.” vertelt Remco afsluitend. “Maar die ontwikkelingen zijn ook nodig om plastic de rol te laten vervullen die het kan hebben in de meer duurzame toekomst. Samen met Alfix en Deens verdeler Myhre Trading ondersteunen we graag dit soort groene transities.”

 

Gebaseerd op een artikel in building-supply.dk


Blog 22-09-2021

Krachtpatsers in verpakkingen

Vitafy is leverancier van sportvoeding en het merk achter het bekende Bodylab Whey. In toenemende mate neemt Vitafy emmers af bij Dijkstra Plastics.

Nieuws 05-08-2021

In Mould Labelling (IML)

Dijkstra Plastics is een van de grootste producenten van verpakkingsemmers en samen met onze labelpartners kunnen we het overgrote deel van ons assortiment voorzien van In Mould Label printing.

Nieuws 29-07-2021

PCR: 100% Gerecycled kunststof

Dijkstra Plastics innoveert en investeert al vanaf het begin van de onderneming in duurzame producten en duurzame processen. Wij zijn ons zeer bewust van onze grote verantwoordelijkheid voor het in de markt brengen van kunststof verpakkingsproducten.

Nieuws 22-07-2021

Uitleg spuitgietproces

Met een assortiment van 0,3 tot 61 liter verpakkingen bieden wij een breed scala aan verpakkingen in diverse vormen zoals rond, rechthoekig en vierkant. Naast deze standaardoplossingen bieden wij ook oplossingen op maat.

Whitepaper 23-06-2021

Whitepaper: Traceerbaarheid

Naast dat traceerbaarheid in de voedingsindustrie verplicht is, is het ook in andere productieketens van belang om te volgen waar grondstoffen vandaan komen. Dit geldt zeker ook voor onze verpakkingsemmers.

27-05-2021

Duurzame Alfix-verpakkingen

Sinds het jaar 2000 is Alfix, producent van onder andere tegellijmen, proactief bezig om zijn impact op het milieu voor zowel productie als hun producten te minimaliseren. Maar ook de verpakkingen waarin de producten verpakt worden moeten volgens het bedrijf in Kolding duurzaam zijn.

08-04-2021

Nieuwe werkkracht: Zuinigere spuitgietmachine

Vorige week hebben wij onze nieuwe BMB-spuitgietmachine mogen verwelkomen in ons machinepark. Na het assembleren en voorbereiden in Italië wordt alles nu gereed gemaakt ter versterking en het moderniseren van ons huidige machinepark in Haaksbergen.

Nieuws 19-03-2021

Wederom BRC AA Status toegekend

Tijdens de recente audit is conform de BRC Packaging standaard geauditeerd en is de hoogst haalbare AA-status voor beide locaties wederom toegekend. Vol trots delen we ook graag dit nieuws en kunnen niet wachten tot de omstandigheden weer toestaan bezoekers te ontvangen in onze prachtige fabrieken.

Events 03-03-2021

Dag 5: De toekomst van verpakken

We weten allemaal dat drastische maatregelen nodig zijn door de klimaatproblemen in de wereld. Over 30 jaar gebruiken we geen ruwe olie meer als basis voor plastic verpakking. Remy gaan ons meer vertellen over de toekomst van de verpakkingsindustrie.

Meer nieuws