De kunst van het gezien worden

Muurverf, sauzen, meststoffen en tal van andere toepassingen worden verpakt in onze emmers. Van kleine 0,6 liter schalen met vis tot grote 61 liter emmers voor paardenvoer: Dijkstra Plastics levert en bedrukt deze verpakkingen. Deze bedrukking geven de verpakking wat extra’s mee zodat deze in het oog springen. Naast de mogelijkheid van fotorealistische afbeeldingen zijn deze bedrukkingen krasvast en geven jouw verpakking dus een hoogwaardige uitstraling. Zodat je zeker weet dat jouw verpakking opvalt waar dit moet.

Bedrukkingen zijn zoals gezegd mogelijk op verschillende formaten emmers maar ook de kleur van de verpakking is daarbij geen beperking. Of de emmer wit, transparant of gekleurd is laten we volledig aan jou! Uiteraard kunnen we, waar mogelijk qua toepassing, de emmer die je wilt inzetten ook maken uit 100% gerecycled kunststof!

De techniek van In-Mould Labelling

Het bedrukken van emmers met IML is een uitgebreid proces waarin aandacht voor het eindresultaat voorop staat. Elk onderdeel van het productieproces staat onder nauw toezicht zodat de verpakking gezien mag worden!

Bij aanvang van het proces wordt in een vooraf opgezet formaat artwork opgemaakt. De maatvoering is afhankelijk van de gekozen verpakking. Nadat het artwork bij ons binnen is gaan we ermee aan de slag en bereiden we alles voor. Alles wordt in ons systeem klaargezet terwijl één van onze leveranciers aan de slag gaat met het artwork. Deze wordt gekromd zodat deze juist past op onze conische emmers. Na vrijgave van de PDF worden de labels ingepland voor productie.

Op grote vellen worden meerdere labels tegelijk gedrukt. Onder de juiste omstandigheden zoals temperatuur en luchtvochtigheid worden in hoog tempo deze labels via offset print gedrukt. Deze gaan vervolgens in een speciale droogruimte zodat alle inkten juist en volledig drogen. Na dit droogproces worden de labels uit het vel op het juiste formaat gekapt waardoor de labels perfect op maat zijn voor de gewenste verpakking. Zorgvuldig worden de labels inpakt en verzonden naar een van onze fabrieken in Haaksbergen of Almelo.

Van label naar verpakking

Als de labels eenmaal binnen zijn kunnen wij starten met het converteren van de labels. Door de eigenschappen van het label smelt deze samen met de emmer tijdens het spuitgietproces.

Het label wordt met een robotarm in de matrijs gehangen. Door middel van een vacuüm of statische lading blijft dit label in de matrijs. In de matrijs wordt verhit kunststof gespoten die de vorm aanneemt van de matrijs maar het label aan de buitenkant van de verpakking houdt. Vervolgens wordt de kunststof weer terug gekoeld naar een lagere temperatuur waarmee het label versmelt met de verpakking. Hierdoor ontstaat, zonder toevoeging van lijmen of andere toevoegingen, een complete kunststof verpakking waarbij het label één is met de emmer.

Voorbeelden

 

Voordelen

  • Krasvaste en hoogwaardige bedrukking
  • Fotorealistische mogelijkheden
  • Kostenefficiënt door automatisering
  • Hogere afname levert direct voordeel op
  • Diverse mogelijkheden met lakken en materialen

Links

Bekijk hier ons assortiment. Kom je er niet uit of zoek je iets speciaals? Neem gerust contact op met ons over de eindeloze mogelijkheden van IML!

Video

Download

Bekijk hier de grafische richtlijnen voor IML


Nieuws 05-08-2021

In Mould Labelling (IML)

Dijkstra Plastics is een van de grootste producenten van verpakkingsemmers en samen met onze labelpartners kunnen we het overgrote deel van ons assortiment voorzien van In Mould Label printing.

Nieuws 29-07-2021

PCR: 100% Gerecycled kunststof

Dijkstra Plastics innoveert en investeert al vanaf het begin van de onderneming in duurzame producten en duurzame processen. Wij zijn ons zeer bewust van onze grote verantwoordelijkheid voor het in de markt brengen van kunststof verpakkingsproducten.

Nieuws 22-07-2021

Uitleg spuitgietproces

Met een assortiment van 0,3 tot 61 liter verpakkingen bieden wij een breed scala aan verpakkingen in diverse vormen zoals rond, rechthoekig en vierkant. Naast deze standaardoplossingen bieden wij ook oplossingen op maat.

Whitepaper 23-06-2021

Whitepaper: Traceerbaarheid

Naast dat traceerbaarheid in de voedingsindustrie verplicht is, is het ook in andere productieketens van belang om te volgen waar grondstoffen vandaan komen. Dit geldt zeker ook voor onze verpakkingsemmers.

27-05-2021

Duurzame Alfix-verpakkingen

Sinds het jaar 2000 is Alfix, producent van onder andere tegellijmen, proactief bezig om zijn impact op het milieu voor zowel productie als hun producten te minimaliseren. Maar ook de verpakkingen waarin de producten verpakt worden moeten volgens het bedrijf in Kolding duurzaam zijn.

08-04-2021

Nieuwe werkkracht: Zuinigere spuitgietmachine

Vorige week hebben wij onze nieuwe BMB-spuitgietmachine mogen verwelkomen in ons machinepark. Na het assembleren en voorbereiden in Italië wordt alles nu gereed gemaakt ter versterking en het moderniseren van ons huidige machinepark in Haaksbergen.

Nieuws 19-03-2021

Wederom BRC AA Status toegekend

Tijdens de recente audit is conform de BRC Packaging standaard geauditeerd en is de hoogst haalbare AA-status voor beide locaties wederom toegekend. Vol trots delen we ook graag dit nieuws en kunnen niet wachten tot de omstandigheden weer toestaan bezoekers te ontvangen in onze prachtige fabrieken.

Events 03-03-2021

Dag 5: De toekomst van verpakken

We weten allemaal dat drastische maatregelen nodig zijn door de klimaatproblemen in de wereld. Over 30 jaar gebruiken we geen ruwe olie meer als basis voor plastic verpakking. Remy gaan ons meer vertellen over de toekomst van de verpakkingsindustrie.

Events 02-03-2021

Dag 4: Eindeloze mogelijkheden met In-Mould Labelling

Vandaag vertelt Joram ons meer over In-Mould Labelling (IML). Waar staat IML voor, hoe wordt het gemaakt en wat zijn de oplossingen binnen IML?

Meer nieuws