De kunst van het gezien worden

Muurverf, sauzen, meststoffen en tal van andere toepassingen worden verpakt in onze emmers. Van kleine 0,6 liter schalen met vis tot grote 61 liter emmers voor paardenvoer: Dijkstra Plastics levert en bedrukt deze verpakkingen. Deze bedrukking geven de verpakking wat extra’s mee zodat deze in het oog springen. Naast de mogelijkheid van fotorealistische afbeeldingen zijn deze bedrukkingen krasvast en geven jouw verpakking dus een hoogwaardige uitstraling. Zodat je zeker weet dat jouw verpakking opvalt waar dit moet.

Bedrukkingen zijn zoals gezegd mogelijk op verschillende formaten emmers maar ook de kleur van de verpakking is daarbij geen beperking. Of de emmer wit, transparant of gekleurd is laten we volledig aan jou! Uiteraard kunnen we, waar mogelijk qua toepassing, de emmer die je wilt inzetten ook maken uit 100% gerecycled kunststof!

De techniek van In-Mould Labelling

Het bedrukken van emmers met IML is een uitgebreid proces waarin aandacht voor het eindresultaat voorop staat. Elk onderdeel van het productieproces staat onder nauw toezicht zodat de verpakking gezien mag worden!

Bij aanvang van het proces wordt in een vooraf opgezet formaat artwork opgemaakt. De maatvoering is afhankelijk van de gekozen verpakking. Nadat het artwork bij ons binnen is gaan we ermee aan de slag en bereiden we alles voor. Alles wordt in ons systeem klaargezet terwijl één van onze leveranciers aan de slag gaat met het artwork. Deze wordt gekromd zodat deze juist past op onze conische emmers. Na vrijgave van de PDF worden de labels ingepland voor productie.

Op grote vellen worden meerdere labels tegelijk gedrukt. Onder de juiste omstandigheden zoals temperatuur en luchtvochtigheid worden in hoog tempo deze labels via offset print gedrukt. Deze gaan vervolgens in een speciale droogruimte zodat alle inkten juist en volledig drogen. Na dit droogproces worden de labels uit het vel op het juiste formaat gekapt waardoor de labels perfect op maat zijn voor de gewenste verpakking. Zorgvuldig worden de labels inpakt en verzonden naar een van onze fabrieken in Haaksbergen of Almelo.

Van label naar verpakking

Als de labels eenmaal binnen zijn kunnen wij starten met het converteren van de labels. Door de eigenschappen van het label smelt deze samen met de emmer tijdens het spuitgietproces.

Het label wordt met een robotarm in de matrijs gehangen. Door middel van een vacuüm of statische lading blijft dit label in de matrijs. In de matrijs wordt verhit kunststof gespoten die de vorm aanneemt van de matrijs maar het label aan de buitenkant van de verpakking houdt. Vervolgens wordt de kunststof weer terug gekoeld naar een lagere temperatuur waarmee het label versmelt met de verpakking. Hierdoor ontstaat, zonder toevoeging van lijmen of andere toevoegingen, een complete kunststof verpakking waarbij het label één is met de emmer.

Voorbeelden

 

Voordelen

  • Krasvaste en hoogwaardige bedrukking
  • Fotorealistische mogelijkheden
  • Kostenefficiënt door automatisering
  • Hogere afname levert direct voordeel op
  • Diverse mogelijkheden met lakken en materialen

Links

Bekijk hier ons assortiment. Kom je er niet uit of zoek je iets speciaals? Neem gerust contact op met ons over de eindeloze mogelijkheden van IML!

Video

Download

Bekijk hier de grafische richtlijnen voor IML


Events 29-10-2021

Test Centre: Drop test

De eerste video uit onze Test Centre reeks is klaar en staat online!

Nieuws 18-10-2021

Van aardolie naar koolzaadolie

Sinds kort zijn wij in het trotse bezit van het International Sustainability and Carbon Certification, oftewel het ISCC Plus-certificaat. Het biedt ons de kans biologisch materiaal (bio-based) in te zetten als grondstof voor onze verpakkingsemmers.

Events 14-10-2021

Packaging Innovations

Op 17 en 18 november vindt de Packaging Innovations plaats in het Taets Art & Event Park te Amsterdam. Nadat we, vanwege de corona uitbraak verschillende contactmomenten hebben gemist, treffen we elkaar graag op deze beurs! Na onze deelname aan de Kunststoffenbeurs zien we jou ook graag op onze stand D117 op de Packaging Innovations!

Events 24-09-2021

Test Centre: Trailer

We gaan een nieuwe serie video's uploaden. De eerste aflevering is bijna klaar en zal dan online gezet worden. Houdt ons YouTube kanaal, website en social media in de gaten!

Blog 22-09-2021

Krachtpatsers in verpakkingen

Vitafy is leverancier van sportvoeding en het merk achter het bekende Bodylab Whey. In toenemende mate neemt Vitafy emmers af bij Dijkstra Plastics.

Nieuws 05-08-2021

In Mould Labelling (IML)

Dijkstra Plastics is een van de grootste producenten van verpakkingsemmers en samen met onze labelpartners kunnen we het overgrote deel van ons assortiment voorzien van In Mould Label printing.

Nieuws 29-07-2021

PCR: 100% Gerecycled kunststof

Dijkstra Plastics innoveert en investeert al vanaf het begin van de onderneming in duurzame producten en duurzame processen. Wij zijn ons zeer bewust van onze grote verantwoordelijkheid voor het in de markt brengen van kunststof verpakkingsproducten.

Nieuws 22-07-2021

Uitleg spuitgietproces

Met een assortiment van 0,3 tot 61 liter verpakkingen bieden wij een breed scala aan verpakkingen in diverse vormen zoals rond, rechthoekig en vierkant. Naast deze standaardoplossingen bieden wij ook oplossingen op maat.

Whitepaper 23-06-2021

Whitepaper: Traceerbaarheid

Naast dat traceerbaarheid in de voedingsindustrie verplicht is, is het ook in andere productieketens van belang om te volgen waar grondstoffen vandaan komen. Dit geldt zeker ook voor onze verpakkingsemmers.

Meer nieuws