Interview met Remy Notten, commercieel directeur:

Maakt het uit dat u een familiebedrijf bent?
“Ja, we zijn daardoor heel wendbaar. We kunnen snel reageren en keuzes maken omdat de beslislijnen kort zijn. We hebben een drang om te willen verbeteren, op alle vlakken. In onze bedrijfscultuur staan (lever-) betrouwbaarheid naar de klanten en oplossingsgericht denken centraal. Zo verzorgen we een derde van de transporten met eigen vrachtwagens. Dat geeft fl exibiliteit en daardoor leverbetrouwbaarheid.”

Wat is het belang van recycling van plastic?
“Elke emmer die niet in de verbrandingsoven komt, scheelt 90% CO2-uitstoot. In het Akkoord van Parijs is bepaald dat in 2050 géén aardolie meer wordt ingezet als grondstof. Dat betekent op elk niveau een verandering. Dertig jaar is kort dag. We moeten snel acteren en bestaande structuren ombouwen.”

Welke rol ziet u voor Dijkstra Plastics?
“Kunststof is een prachtig materiaal, maar niet als afval. Afval moet de basis zijn voor nieuwe grondstoffen. Door zaken als de Plastic Soup in de oceanen is de emotie in korte tijd omgeslagen. We nemen als Dijkstra Plastics actief een rol hierin, omdat we onze verantwoordelijkheid zien voor het materiaal dat we in de markt zetten. Ons doel is om in 2025 35% van onze emmers te fabriceren uit gerecycled materiaal. In 2030 moet dit 100 % zijn. Die doelen hebben we samen met anderen in het Nederlandse en Europese Plastic Pact gemaakt.”

Klik hier om de pagina’s uit Trouw te openen.


Events 26-02-2021

Dag 2: Hoe maatwerk werkt

Marcel is Area Sales Manager bij Dijkstra Plastics en verteld over hoe maatwerk toepast wordt binnen ons bedrijf. De samenwerking met onze klant staat hierin centraal.

Events 25-02-2021

Dag 1: Bij Dijkstra Plastics

Lisa is opgegroeid binnen Dijkstra Plastics en verteld ons meer over hoe het bedrijf is begonnen, de cultuur en hoe het bedrijf is gegroeid in de afgelopen jaren. Zij start hiermee ons evenement. Kijk mee naar wat ze te vertellen heeft.

Nieuws 11-02-2021

In Trouw: Circulaire economie

Met trots staan we in een uitgave van Circulaire Economie van Trouw. Niet alleen staat ons bedrijf in de schijnwerper maar ook onze emmer!

Nieuws 05-02-2021

Overijsselse circulaire economie

Veolia Polymers, Dijkstra Plastics en Koninklijke Van Wijhe Verf halen de circulaire economie een stukje dichterbij met hun verfemmer van 100% gerecycled plastic. Met deze verfemmer laten ze zien dat circulariteit werkt: zo lang je het maar een kans geeft, én goed samenwerkt.

Nieuws 29-12-2020

Iedere dag werken aan duurzaamheid

Sinds 1977 is Dijkstra Plastics gespecialiseerd in het maken van verpakkingsemmers. Tot op de dag van vandaag is het een familiebedrijf, waar oplossingsgericht denken en betrouwbaarheid naar de klanten toe centraal staan.

Nieuws 11-12-2020

Herbruikbare verpakkingsemmer met klapdeksel

Met de lancering van onze nieuwe kerstfilm “What a year” zetten we ook graag één van de verpakkingen uit deze film in de spotlight. De rechthoekige verpakkingsemmer genaamd 17 GL RH is meerdere keren te zien. Deze emmer is verkrijgbaar met een gewone deksel maar kan ook voorzien worden van een zogenaamd klapdeksel. Hiermee kan een deel van de deksel worden opengeklapt. Bekijk de kerstfilm of lees hieronder meer over deze verpakking.

Nieuws 05-11-2020

Tweede coronagolf

Inmiddels merken we, zowel in Nederland als verder in Europa, dat het Corona virus weer meer grip krijgt op de samenleving. Ook binnen Dijkstra Plastics zijn we hier actief mee bezig om ons personeel zo veilig mogelijk te houden. Hierdoor zorgen we ook dat de dagelijkse werkzaamheden door kunnen gaan. Ook in ons productassortiment worden stappen gemaakt en kunnen we in meer toepassingen oplossingen bieden.

Nieuws 15-10-2020

Facelift voor kantoorpand Almelo

De afgelopen jaren stond het HK Plastics logo nog op de gevel in Almelo. In de afgelopen weken is er veel werk verzet om het kantoorpand van Almelo een facelift te geven waardoor er nu, mooi verlicht, het Dijkstra Plastics Logo met trots in gepaste kleuren te zien is.

Case 06-08-2020

De gistemmer van de Brouwbroeders!

In de 5 liter emmer zitten alle ingrediënten en materialen verpakt waarmee je 5 liter bier kunt brouwen. Tevens wordt de emmer gebruikt als gistemmer in het brouwproces. Waar een emmer wel niet allemaal goed voor kan zijn!

Meer nieuws