Interview met Remy Notten, commercieel directeur:

Maakt het uit dat u een familiebedrijf bent?
“Ja, we zijn daardoor heel wendbaar. We kunnen snel reageren en keuzes maken omdat de beslislijnen kort zijn. We hebben een drang om te willen verbeteren, op alle vlakken. In onze bedrijfscultuur staan (lever-) betrouwbaarheid naar de klanten en oplossingsgericht denken centraal. Zo verzorgen we een derde van de transporten met eigen vrachtwagens. Dat geeft fl exibiliteit en daardoor leverbetrouwbaarheid.”

Wat is het belang van recycling van plastic?
“Elke emmer die niet in de verbrandingsoven komt, scheelt 90% CO2-uitstoot. In het Akkoord van Parijs is bepaald dat in 2050 géén aardolie meer wordt ingezet als grondstof. Dat betekent op elk niveau een verandering. Dertig jaar is kort dag. We moeten snel acteren en bestaande structuren ombouwen.”

Welke rol ziet u voor Dijkstra Plastics?
“Kunststof is een prachtig materiaal, maar niet als afval. Afval moet de basis zijn voor nieuwe grondstoffen. Door zaken als de Plastic Soup in de oceanen is de emotie in korte tijd omgeslagen. We nemen als Dijkstra Plastics actief een rol hierin, omdat we onze verantwoordelijkheid zien voor het materiaal dat we in de markt zetten. Ons doel is om in 2025 35% van onze emmers te fabriceren uit gerecycled materiaal. In 2030 moet dit 100 % zijn. Die doelen hebben we samen met anderen in het Nederlandse en Europese Plastic Pact gemaakt.”

Klik hier om de pagina’s uit Trouw te openen.


27-05-2021

Duurzame Alfix-verpakkingen

Sinds het jaar 2000 is Alfix, producent van onder andere tegellijmen, proactief bezig om zijn impact op het milieu voor zowel productie als hun producten te minimaliseren. Maar ook de verpakkingen waarin de producten verpakt worden moeten volgens het bedrijf in Kolding duurzaam zijn.

08-04-2021

Nieuwe werkkracht: Zuinigere spuitgietmachine

Vorige week hebben wij onze nieuwe BMB-spuitgietmachine mogen verwelkomen in ons machinepark. Na het assembleren en voorbereiden in Italië wordt alles nu gereed gemaakt ter versterking en het moderniseren van ons huidige machinepark in Haaksbergen.

Nieuws 19-03-2021

Wederom BRC AA Status toegekend

Tijdens de recente audit is conform de BRC Packaging standaard geauditeerd en is de hoogst haalbare AA-status voor beide locaties wederom toegekend. Vol trots delen we ook graag dit nieuws en kunnen niet wachten tot de omstandigheden weer toestaan bezoekers te ontvangen in onze prachtige fabrieken.

Events 03-03-2021

Dag 5: De toekomst van verpakken

We weten allemaal dat drastische maatregelen nodig zijn door de klimaatproblemen in de wereld. Over 30 jaar gebruiken we geen ruwe olie meer als basis voor plastic verpakking. Remy gaan ons meer vertellen over de toekomst van de verpakkingsindustrie.

Events 02-03-2021

Dag 4: Eindeloze mogelijkheden met In-Mould Labelling

Vandaag vertelt Joram ons meer over In-Mould Labelling (IML). Waar staat IML voor, hoe wordt het gemaakt en wat zijn de oplossingen binnen IML?

Events 01-03-2021

Dag 3: Technologie voor 100% gerecycled verpakken

Dijkstra heeft een erg innovatie oplossing voor duurzaam verpakking in de non-food industrieën. Emmers gemaakt van 100% gerecycled afval! Erg interessant voor bedrijven die hun ecologische voetafdruk willen verlagen en onderdeel willen zijn van de duurzame missie.

Events 26-02-2021

Dag 2: Hoe maatwerk werkt

Marcel is Area Sales Manager bij Dijkstra Plastics en verteld over hoe maatwerk toepast wordt binnen ons bedrijf. De samenwerking met onze klant staat hierin centraal.

Events 25-02-2021

Dag 1: Bij Dijkstra Plastics

Lisa is opgegroeid binnen Dijkstra Plastics en verteld ons meer over hoe het bedrijf is begonnen, de cultuur en hoe het bedrijf is gegroeid in de afgelopen jaren. Zij start hiermee ons evenement. Kijk mee naar wat ze te vertellen heeft.

Nieuws 11-02-2021

In Trouw: Circulaire economie

Met trots staan we in een uitgave van Circulaire Economie van Trouw. Niet alleen staat ons bedrijf in de schijnwerper maar ook onze emmer!

Meer nieuws