Wat is bio-based materiaal?
Tot op heden wordt het overgrote deel van polypropyleen granulaat gemaakt op basis van fossiele grondstoffen (aardolie). Maar er zijn steeds meer alternatieven beschikbaar met een duurzamere oorsprong. Bio-based materiaal wordt bijvoorbeeld gemaakt van onder andere tallolie of koolzaadolie, waar nieuw polypropyleen van gemaakt kan worden. Door het gebruik van aardolie hierin te vermijden, realiseren we een grote CO2-reductie.

 

Alternatief: Chemisch gerecycled materiaal
Momenteel bieden we veelal Post-Consumer Recycled (PCR) materiaal aan voor de non-food markt. Omdat dit materiaal van vele bronnen komt en verwerkt wordt tot nieuw granulaat, is dit voor de wetgeving niet voldoende om als verpakkingsmateriaal in de voedingsindustrie ingezet te worden. Om dit wel te realiseren dient het materiaal tot op moleculair niveau afgebroken te worden, of wel: chemisch gerecycled. Door dit materiaal op deze manier te recyclen verdwijnen alle vervuilende stoffen uit de grondstof en kan ook voor de voedingsindustrie chemisch gerecycled materiaal ingezet worden.

 

Hoewel dit nog niet het eindstation is, zijn wij als Dijkstra Plastics trots om mee te kunnen werken in deze trajecten waarin de basis voor de toekomst wordt gelegd. Samen met jou maken we graag de verpakkingsindustrie circulair én duurzaam.

Interesse?
Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Neem gerust contact op met ons verkoopteam om de mogelijkheden te bespreken. Telefonisch via +31 53 572 38 84  of stuur een mail met jouw aanvraag en contactgegevens naar info@rdplastics.nl.


Events 29-10-2021

Test Centre: Drop test

De eerste video uit onze Test Centre reeks is klaar en staat online!

Nieuws 18-10-2021

Van aardolie naar koolzaadolie

Sinds kort zijn wij in het trotse bezit van het International Sustainability and Carbon Certification, oftewel het ISCC Plus-certificaat. Het biedt ons de kans biologisch materiaal (bio-based) in te zetten als grondstof voor onze verpakkingsemmers.

Events 14-10-2021

Packaging Innovations

Op 17 en 18 november vindt de Packaging Innovations plaats in het Taets Art & Event Park te Amsterdam. Nadat we, vanwege de corona uitbraak verschillende contactmomenten hebben gemist, treffen we elkaar graag op deze beurs! Na onze deelname aan de Kunststoffenbeurs zien we jou ook graag op onze stand D117 op de Packaging Innovations!

Events 24-09-2021

Test Centre: Trailer

We gaan een nieuwe serie video's uploaden. De eerste aflevering is bijna klaar en zal dan online gezet worden. Houdt ons YouTube kanaal, website en social media in de gaten!

Blog 22-09-2021

Krachtpatsers in verpakkingen

Vitafy is leverancier van sportvoeding en het merk achter het bekende Bodylab Whey. In toenemende mate neemt Vitafy emmers af bij Dijkstra Plastics.

Nieuws 05-08-2021

In Mould Labelling (IML)

Dijkstra Plastics is een van de grootste producenten van verpakkingsemmers en samen met onze labelpartners kunnen we het overgrote deel van ons assortiment voorzien van In Mould Label printing.

Nieuws 29-07-2021

PCR: 100% Gerecycled kunststof

Dijkstra Plastics innoveert en investeert al vanaf het begin van de onderneming in duurzame producten en duurzame processen. Wij zijn ons zeer bewust van onze grote verantwoordelijkheid voor het in de markt brengen van kunststof verpakkingsproducten.

Nieuws 22-07-2021

Uitleg spuitgietproces

Met een assortiment van 0,3 tot 61 liter verpakkingen bieden wij een breed scala aan verpakkingen in diverse vormen zoals rond, rechthoekig en vierkant. Naast deze standaardoplossingen bieden wij ook oplossingen op maat.

Whitepaper 23-06-2021

Whitepaper: Traceerbaarheid

Naast dat traceerbaarheid in de voedingsindustrie verplicht is, is het ook in andere productieketens van belang om te volgen waar grondstoffen vandaan komen. Dit geldt zeker ook voor onze verpakkingsemmers.

Meer nieuws