De mogelijkheid om te kunnen traceren waar een product vandaan komt is essentieel in de voedingsindustrie. Bij een klacht binnen het bedrijf of van een consument moet elke partij kunnen aantonen dat de keten voedselveilig is gebleven en wat er is gebeurd. Aan de hand van onze palletnummers die op de aangeleverde pallets worden geplaatst kunnen we je zelfs vertellen welke schoenmaat de operator van de machine heeft.
Niet alleen zijn we zelf erg trots om dit te kunnen herleiden, het vormt ook een sleutel tot ons kwaliteitssysteem wat is goedgekeurd met de hoogste haalbare AA-status binnen de BRC Packaging. Hoewel dit is gericht op de voedingsindustrie zorgt deze basis voor kwaliteit zoals we die bij iedereen leveren. Gemeten en bewezen kwaliteit.
Wil je meer weten over traceerbaarheid? Lees onze eerste whitepaper via de onderstaande link!
Whitepaper: Traceerbaarheid
BRCGS
BRCGS is een standaard voor voedselveiligheid. In de standaard worden de hygiëne en voedselveiligheidseisen voor de voedselverwerkende bedrijven die direct aan de Retailsector leveren beschreven. Hierbij kunt u ook denken aan verpakkingsmaterialen voor levensmiddelen.
FSSC 22000
Vanuit de Stichting Certificatie Voedselveiligheid (SCV) is de FSSC 22000 Standaard in het leven geroepen. Als een voedingsgerichte variant van de ISO 22000 Standaardis dit certificeringsprogramma opgezet als een wereldwijde richtlijn in de voedselveiligheid en kwaliteit binnen diverse branches. Deze norm is gericht op de gehele productieketen en is daarmee bij uitstek geschikt voor een internationale harmonisatie, mede vanwege de erkenning door de GFSI. Naast connectie met ISO 22000 heeft de FSSC 22000 veel vergelijkingen met de HACCP criteria waardoor deze een goede variant is met het beste van beide werelden uit deze programma’s. Door het internationaal geaccepteerde karakter van de FSSC en de ketenbrede aanpak binnen dit certificeringsprogramma zien wij in deze norm een sterk voedselveiligheid managementsysteem.