Samen werken aan kwaliteit

Versele Laga is een internationaal producent van kwaliteitsvoeding en verzorgingsproducten voor prestatie- en huisdieren. Kernwaarden: expertise, passie, verantwoordelijkheid en respect. Deze waarden zie je ook terug in de productverpakkingen van het bedrijf. Op dit gebied werkt Versele Lage samen met MCC Verstraete en Dijkstra Plastics. Wat is de kracht van dit inspirerende partnerschap? En hoe ziet de samenwerking er in de praktijk uit?

Versele Laga was op zoek naar een voerton van hoge kwaliteit om voedingsproducten in bulkverpakking langer en beter te kunnen bewaren. Het bleek een kolfje naar de hand van de drie samenwerkende partijen, aldus Marcel Slinkman, Area Sales Manager bij Dijkstra Plastics: “Door de technische ontwikkelingen van de afgelopen jaren is het heel goed mogelijk om grote verpakkingen te voorzien van IML, oftewel in-mould labelling.” Stijn Quintyn, Regionaal Sales Manager bij MCC Verstraete, voegt toe: “Een grote voerton van 60 liter brengt extra technische uitdagingen met zich mee. Gelukkig heeft Dijkstra Plastics de expertise in huis om die uitdagingen aan te gaan.”

Samengevat

De uitdaging bij Versele Laga zat hem in het formaat van de verpakkingen. MCC Verstraete en Dijkstra Plastics hebben veel ervaring met kleinere verpakkingen tot circa 30 liter, maar een 60 liter grote voerton is toch een ander verhaal. Vanwege het overgaan van zeef- en offsetdruk naar IML ontstond een uitdaging voor grote verpakkingen met bedrukking. Dijkstra Plastics begon met de aanschaf van een nieuwe machine en bijbehorende robotica om de verpakking te voorzien van IML. Maar toen kwam de echte uitdaging: het vinden van het juiste materiaal en het bepalen van de juiste instellingen. En dan moest men ook nog eens alle variabelen op het hoge kwaliteitsniveau zien te krijgen dat de drie betrokken partijen van zichzelf gewend zijn.

In samenwerking met MCC Verstraete kreeg Dijkstra Plastics alle variabelen onder controle, het produceren van de eerste 60-litertonnen met IML kon beginnen.  Resultaat: een prachtige voerton die lang meegaat. Met als bijkomend voordeel dat IML duurzamer en minder vervuilend is. IML is esthetisch en kwalitatief superieur en biedt de mogelijkheid om fotorealistische afbeeldingen op een verpakking aan te brengen, aldus Joram Knol, Grafisch ontwerper & IML Specialist bij Dijkstra Plastics: “Het ziet er allemaal veel scherper uit. Bij deze bedrukking moesten we ook rekening houden met de donkere kleur van de verpakking. Gelukkig kan MCC Verstraete vier keer wit drukken, waardoor het wit er echt uitspringt. Dat was de sleutel tot het perfecte resultaat. Door de inzet van alle betrokken partijen is deze voerton met IML-bedrukking een echte eyecatcher geworden. Als partners kiezen we voor een hoge kwaliteitsstandaard, hierdoor hebben we samen een manier gevonden om het gewenste resultaat te krijgen en iets heel bijzonders te creëren.”

“De samenwerking met de betrokken partijen verloopt heel soepel. En is er een probleem? Dan zoeken we samen naar een oplossing. Dat geeft echt rust.”

Tanja Bekaert,
Creative Project Coordinator bij Versele-Laga

Deze emmer heeft Versele geholpen:

Rond

61.0 ECB

Materiaal PP
Vormen Rond
Garantiesluiting
IML bedrukking
Netto inhoud 62,5 liter
Hoogte 567 mm
Formaat 463 mm
Bekijk emmer
Advies nodig

Wil je deze emmer ook?

ADVIES NODIG

We helpen je graag!

Laat ons je adviseren!